söndag 10 februari 2013

Rio och Carneval

Nu har vi lämnat Rio men vi önska att vi kunde vara kvar lääängree! Det är så fruktansvärt dyrt att bo och att göra saker nu under Karnevalen. En säng på ett hostel som i vanliga fall kostar 150 kr kostar nu nästa 900 kr och då måste man bo där i minimun 6 dagar!

Dagen innan vi åkte gick vi till Copacabana. Stranden var stor och fin. Det var fräckt att den låg precis bredvid höghus och mellan två berg. På vägen hem därifrån åkte vi minibuss tillbaka. Den fungerar som en vanlig buss, bara det att det gick på fler och fler tillslut satt vi 28 stycken inklämda i den. Svettigt men billigt.På kvällen åkte vi till ett område som heter Santa Teresa som är ett väldigt artistiskt område med många musiker och dansare. Matilda har en kompis som bor där för tillfälligt så vi var och kolla på henne när hon sjöng på en bar.

Vi hann se lite på karnevalen innan vi flög vidare. Även då var vi i Santa Teresa (många unga som bor där) Det var helt sjukt mycket folk och alla hade klätt ut sig.Det var en riktig folkfest! Alla sjöng och dansade :)I början fick vi intrycket av att alla var otrevliga men vi har helt ändrat oss. Många är väldigt hjälpsamma! Ett bra exempel på det var när vi var i Rio och skulle ta bussen till karnevalen, vi hade bara en lapp med var vi skulle hoppa av och vilket bussnummer. Frågade då en dam som stod vi busshållplatsen. Eftersom att hon inte kunde förklara på engelska så följde hon helt enkelt med oss på den bussen som vi skulle ta och hoppade av och visade oss till den andra bussen som vi skulle ta, sa till busschauffören att han skulle säga till oss när vi skulle gå av :)
pussss pussss


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar