fredag 1 februari 2013

Sao Paulo

Efter många timmars flygresa så har vi äntligen landat i Brasilien i Sao Paulo. När vi gick på planet i Köpenhamn så träffade Matilda en kompis till henne av en slump som också skulle med exakt samma plan som oss. Så för ett dygn blev vi 3 backpacker. Men hon skulle iväg på bröllop så vi vinkade av varandra redan på Sao Paulos flygplats.
Efter mycket om och men så lyckades vi tills slut komma till vårt hostel! Något som vi inte var så förberedda på är att det är nästan INGEN som kan engelska! Vilket gör enkla saker väldigt komplicerade som att tex beställa mat på Subway. Vilket visa sig var en hel vetenskap med pekande och kroppspråk, tills det kom en ung tjej som fick översätta och hjälpa oss;)


Vi bor på ett hostel nu som heter Vila Magdalena och det är supermysigt. Vi har redan träffat flera nya vänner från olika håll i världen. Vilket är jättekul:) Det vi har hunnit med de här dagarna är att vi har gått gått och gått runt i hela Sao Paulo! Det är en väldigt stor stad men där vi bor är det väldigt lungt och städat område. Det första de sa till oss när vi kom till hostlet var att berätta vart vi INTE fick gå- downtown. Så de stället här vi hållit oss undan:)

Ikväll följde vi med två killar från hostlet till en slags förberedelse inför Carnevalen som börjar den 6 februari. Det var en upplevelse. Folk samlades i en lokal där de spelade och dansade som galningar:) Så det ska bli spännande att få uppleva hur den riktiga carnevalen är.

Imorgon bitti åker vi vidare till en ö som ligger nedanför Rio som heter Ilhe Grande. Det ska tydligen vara en mysig ö utan trafik på. Så vi får se hur det är där.


<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar