måndag 18 april 2011

4 nyårsaftonar på 1 år:)

Nu har jag firat 4 nyårsaftonar på 1 år, så jag börjar bli lite förrvirad vilket år det egentligen är nu:) Första var det vårat nyår sen var det de Kinesiska nyåret följt av Indonesiens nyår och till sist men inte minst Thailändska nyåret-Songkran. Det firas mellan 13-15 april och vi upptäckte ganska snabbt att det inte va som att fira nyår hemma, nej det var stor skillnad och de verkade mycket roligare och inte så allvarligt som vårat! Med planerade middagar och köpa klänningar och skor hit och det- Sätt på dig badkläderna så kör vi!

Vi åkte ut till den hittills vackraste platsen jag har varit på , ön Koh Lipe! Så fruktansvärt fint var det där. det var en väldigt liten ö men 2 stränder på var sin sida ön. Ena sidan av ön bodde turister och på den andra sidan bodde de inhemska människorna. Som sagt den var inte stor det tog 10 min att gå till andra sidan:)

Men när vi kom konkade på den smala vägen på "walking street" med våra tunga väskor och var helt slut av värmen och den långa resan och dessutom utsvulltna hoppade det fram ett gäng killar och överraskade oss med vattenpistoler och hinkar fulla med vatten som de dränkte oss i samtidigt som de skrek HAPPY NEW YEAR!!!! Ja happy new year, så happy var jag inte just då när all packning var genomsur + jag. Men vi letade reda på ett hotell och satte på oss bikini och sprang glada ut i vattenkriget som lurade bakom varje knut på denna lilla ö:) Stora som små sprangt runt och sprutade ner varandra med sina vattenpistoler. Det stod tillomed tunnor utställda på ön som var fulla med vatten så det var bara att snabbt springa dit och fylla på när det tog slut på vattnet:)
Jag fick även ett stor vitt handavtryck på kinden av en blandning av barnpulver och vatten, som jag sedan fick reda på att om man blir målad vit betyder det lycka och om man får vatten på sig betyder det man blir ren till det nya året:)


Synd att det inte rikigt funkar att ha en sån tradition på nyår hemma för det var fruktansvärt kul:)

                                                             Vattenkrig-YEAH!!

Kram Alex

1 kommentar:

  1. För att informera di så är det 18/4 2011!!! Varsegod!

    SvaraRadera