onsdag 27 april 2011

Singapore!!

Jag lämnade Nathalie efter att vi har åkt ihop i 2 veckor nu. Hon åkte tillbaka hem till Sverige men jag känner mig inte färdig riktigt än så jag blir kvar här nere ett tag till. När jag var på Phi Phi träffade jag 4 st Stockholmare som verkade jättegoa så vi bestämde att jag skulle möta upp dom på Krabi så vi kunde åka vidare till Singapore tillsammans.
Jag träffade de tidigt på morgonen på flygplatsen så bar det iväg till Singapore:)

När vi kom fram tog det lite tid att hitta "Littel India" där vi skulle bo. Men tillslut hittade vi dit efter att vi har virrat runt på olika tågstationer. Så där hittade vi ett dorms som vi bodde på hela tiden. Dorm är ett stort rum där det finns massa sängar i som man delar med andra människor och så delar man toalett. Det kostade ca 100 kr svenska natten. Så det är dyrt gemfört vad jag har betalat tidigare för  dorm efter som det är ett billigare altenativ istället för hotellrum.

En dag åkte vi ut på stan för att kolla hur det såg ut. Jag blev kär direkt! Det är bara massa fina butiker som exempelvis Dior, Rolex, Lv. Staden är så vackert uppbyggd med fina höghus och mysiga gränder, restauranger och cafer. det som jag blev mest imponerad av var att det var så rent, du kunde inte se en enda ciggfimp på gatan. Man får inte fimpa, äta, dricka, slänga skräp på gatan för då kan man få skyhöga böter.

Vi besökte ett zoo en dag och det var ett väldigt fint zoo. Det som var lite konstigt var att djuren hade inga riktiga stängsel runt sina hagar utan vissa djur skulle utan några konstigheter gå över och ut ur sina burar! Konstigt! Men djuren verka snälla:)


Fabian och Lydia myser lite:)

Det stod en skötare och kastade bananer till aporna som de fångade:)

En vit tiger

Här är gänget på zoo med regnrockar för himlen öppnade sig en stund!

Vi var ju även tvungen att prova på partylivet i Singapore. Det finns en gata där det ligger jättemånga barer och klubbar och det var lika bra som jag hade förväntat mig:) Eftersom vi var i Singapore var vi ju tvungen att prova en riktig singapore sling på en lite ovanligbar där stolarna bestod av guldiga rullstolar. På drinklistan kunde man beställa in drop och sprutor med alkohol i:)
Vi var även uppe i världens högsta bar:) Den låg på 62 våningen och baren låg på toppvåningen utomhus, man fick lite ont i magen när man tittade ner. Men det var en vacker utsikt och man kunde se hela ön därifrån.Nu börjar internet här bli fruktansvärt segt men ja ska berätta de sista som vi hann med att göra här en annan dag:)

pusss Alex

2 kommentarer:

  1. shhiiiiet vad coooolt :D asmäktigt ju uppe på den höga krogen :D saknar diiig <3

    SvaraRadera
  2. Åh Singapore är ju så mysigt! Hoppas du mår bra!! Här hemma är det rena sommarvärmen, så härligt!!!
    Kram. A

    SvaraRadera