måndag 11 april 2011

DYKA!!

Hej alla kära läsare:)
Nu har jag precis lämnat ett lite paradis Phi Phi Island och där kan jag bocka av en punkt på min "göra innan jag dör" lista- ta dykarcertifikat!!!! Kursen tog 3 dagar och min dykarintstruktör var en svensk från Tranås som hette Daniel. Han var otroligt duktig och go kille.

Första dagen fick jag se på några filmer om dykning och göra några prov sedan var det att ta på sig våtdräkten och lära sig allt om tanken och hur man kopplar ihop och hur det funkar. Sedan blev det massa övningar på gruntvatten. Det va en upplevelse att andas under vatten, helt underbart!!!

Dag 2 började vi klockan 07.00 med att åka ut med båten för att göra mitt riktiga första dyk:) Det känns precis som om man simmar runt i ett stort akvarium ( fast de gör man ju också). Det är så vackert det går inte att förstå!! Vi såg massa coola fiskar kommer inte ihåg alla namn på dom men vi såg bla. HAJAR! Vi såg 2 olika sorters hajar och vi var 1 m ifrån dom! Vi gjorde 2 dyk på 2 olika plaster. När vi kom tillbaka var det bara att börja plugga igen (mycket plugg) det är så mycket att komma ihåg på så kort tid. Jag gjorde det sista stora provet som avgör bla om man klarar det certifikatet- vilket jag gjorde:)

Dag 3. Vi började klockan 07.00 med att åka ut med båten igen för att göra mina 2 sista dyk. Jag bara älskar det! Det är så vackert:D Ville inte att de skulle ta slut men de gjorde det ju tyvärr:( Vi hade en kille med oss som filmade oss när vi dök så den köpte jag så när jag kommer hem sen blir det filmvisning för familjen:)
Som tur är så klarade jag även dykprovet så nu står jag här med mitt dykarcertikikat i handen och bara väntar på nästa gång jag får dyka. Jag ska försöka dyka i Grebbestad i sommar:)


Sista dyket avklarat:)

Daniel min dykinstruktör:)


<3 Alex

1 kommentar:

  1. Duktig tös. Vad står det härnäst på din
    "att göra-lista"?

    SvaraRadera