tisdag 10 maj 2011

Filippinerna

Here we come...
Men Filippinerna ville inte välkomna oss för vi möttes av spöregn, översvämningar, blixt och dunder- Hej Tyfonen Beneng!

Nu har vi lämnar Fabian för han ska åka hem till sverige så nu har vi 2 tappra backpackers kvar: Jag och Lydia.

När vi kom fram till Filippinerna och gick av planet insåg vi att vi hade kommit till världens minsta flygplats. De hade inte ens en bankomat där så vi kunde inte ta ut pengar till bussen som skulle köra in oss till Manila. Som tur var fick vi åka med ändå men de körde bussen till en bankomat så vi snällt fick hoppa ur och ta ut pengar medans hela bussen stod och väntade på oss. När vi väl hade kommit fram till vad vi trodde var Manila, (vilket det visade sig inte vara) hittade vi en busstation där det gick bussar till Batangas. Efter 3 timmars bussresa i översvämning var vi tillslut framme på en pire där vi trodde att vi kunde ta en båt till sabang en av alla 7000 öar. Men när vi kom fram var det becksvart och knappt nån enda människa där. Så vi stod mitt ute i ingenstans helt genomblöta och visste inte ens vart vi var. Jag var så där lagom Happy.
Tillslut hittade vi en vakt som gick runt där som hjälpe oss att hitta en tuktuk som kunde köra oss till ett hotell. Det var så skönt att se ett hotell så vi stannade där över natten. Det var tydligen det enda hotell som låg i närheten så det var ju tur att de fanns ett iaf annars vet jag inte vad vi skulle ha gjort.

Så bra gick de för oss första dagen utan Fabian- kaos dag!


Massa vatten på vägen..

Vår tuktuk. En moped med en LITEN sidovagn där vi 2 + väskor klämde oss in..

Båten som tog oss över till Sabang dagen efter.

Lydia på båten:)

Kram Alex

2 kommentarer:

  1. Stackars små. Låter jobbigt.Det är bättre du kommer hem till den svenska sommaren.

    SvaraRadera
  2. Haha vilket äventyr! Hoppas du har det bättre nu! kram.

    SvaraRadera