torsdag 12 januari 2012

Nu efter ca 35 h har vi äntligen kommit fram till Melbourne. Påväg ner hade vi en mellanlandning i London där vi hade 9 h på oss innan nästa flyg gick så vi bestämde oss för att hinna se lite av London. Vi hann åka till madame tussadus och vi fick se Big Ben. Det var väldigt roligt att vara på Madame tussed och få se alla kändisar:)
Vi var båda helt slut och jet-laggad efter den långa resan så när vi kom fram till hostlet somnade vi nästan på en gång och vi sov lääänge. Det tog 2 dagar innan man blev normal igen.
Det har varit err rikigt skitväder här, det är kallt, regnar och de blåser mycket men ibland kan solen komma fram en liten stund. Som tur var skickade pappa med mig en jacka annars hade ja frysigt ihjäl, idag har ja tillomed köpt ett par byxor!! Det ska ju vara sommar här????

I måndags så åkte vi iväg på en 2dagars tur till Great ocean road och Philip Island. Vi var 20 st som åkte med på den turen. Det var superkul o väldigt intressant för guiden vi hade kunde väldigt mycket och visade oss många guldställen! Det var väldigt vackert. Vi såg bla, världens största surfstrand där alla stora tävlingar körs, staden där Quiksilver och Ripcurl uppanns,  de 12 apostlarna mm. Vi åkte till en liten djurpark där vi fick mata och klappa kängurer och wallabees o andra söta djur. Vi åkte sedan vidare till Philips Island och för att komma dit fick vi ta en färja. När vi stod uppe på däck fick vi se hur delfinerna hoppade runt färjan:) Jag hann dock aldrig ta något kort på de för de va för snabba:(
När vi skulle se pingvin paraden så spöregnade de o blåste så de, men vi såg endå de små söta pingvinerna som kom upp ur havet för att mata sina ungar. De kom upp i grupper o vaggade så gulligt upp bland buskarna.

Vi övernattade på en ranch mitt ute i ingenstans, det såg verkligen ut som ranch ska se ut i Australien. När vi kom dit stod hästarna färdig sadlade och redo för en ridtur i de vilda. Vi var 7 st från gruppen som följde med. Tyvärr tog batteriena på kameran slut så vi har inget bildbevis på att Andreas red:( Det var en väldigt mysig tur med kängrur som hoppade förbi oss på en äng o massa olika papegojor som flög över oss i trädtopparna. Min häst hette Blue bird och var väldigt seg men han mjukade upp lite eftersom.
Imorgon åker vi till Sydney. Vi hoppas på lite bättre väder där. Vi vill ha SOOOLLLLLL!!!
kängrubiff:)

utsikten från ranchen:)

<3

1 kommentar:

  1. Åh va kul att få se lite bilder. Många har hört av sig och undrat hur du har det. Att få vara bland djur passar ju dig. Kram mamma

    SvaraRadera