måndag 3 januari 2011

Tuk Tuk

Efter en lång natt utan sömn så tog vi en taxi till Kos san road. Det var den sjukaste biltur jag någonsin har gjort. Jag var livrädd. Folk kör som bara den åt alla håll o kanter- JÄTTEFORT! Jag förstår att det händer mycket olyckor här. Det är likadant med elledningarna här i Bankok de hänger precis ovanför trottoarerna i stora högar. Man kan ju fundera hur stömmen fungerar här egentligen.

Vi gick runt på på gatorna utanför hotellet då vi plötsligt mötte Thai. En ung kille på 21 år som visade oss runt i Bankok i sin Tuk Tuk( mopedlikande fordon) för 5 bath h=  ca 1 krona. Han körde oss till 3 olika temple- ett lycko tempel, stående buddhan och golden mountain. Det var väldigt intressant att de o lära sig om. Jag tror vi aldrig kan förstå hur stor religonen är här. Han visade oss även 2 Fashion butiken, där du kunde sy upp kläder.
                                                               Vår Guide Thai                                                    
                                         En jättebuddha. Hans fötter var 3gånger min längd.

Vi har även beställt bussbiljetter och boende i Koo chang som vi ska göra imorgon. Bussresan kommer ta ca 5 h. Nu måste vi bara hitta polisstationen där bussen kommer och hämtar oss:)

Kram Alex

2 kommentarer:

 1. Verkar som om ni har kul. Låter skumt med bilresan. Har du fixat något tel.nr än?
  Kram mamma

  SvaraRadera
 2. Vad kul att vi kan följa din spännande resa!
  Ha det så bra!
  Kramar Marianne o. Benny

  SvaraRadera